Welke miljardair bezit het meeste land in de VS? Hint, het is niet Bill Gates

08 Dec 2022

Welke miljardair bezit het meeste land in de VS? Hint, het is niet Bill Gates

Eerder dit jaar, in mei, werd beweerd dat mede-oprichter van Microsoft Corp, Bill Gates, het grootste deel van de Amerikaanse landbouwgrond bezat.

Hoewel dat onjuist is, met de miljardair die bijna 270.000 hectare landbouwgrond vergaarde in het hele land, vergeleken met 900 miljoen totale landbouwgrond, bezit een andere miljardair privé 2,2 miljoen hectare, waarmee hij de grootste landeigenaar in de VS is.

John Malone, de voormalige CEO van Tele-Communications Inc., dat AT&T Inc. in 1999 kocht voor meer dan $ 50 miljard, heeft een verscheidenheid aan boerderij- en onroerendgoedbedrijven, voornamelijk in Maine, New Mexico, Colorado en Wyoming .

Ter waarde van 9,6 miljard dollar zei Malone, een mediaveteraan, dat hij het land had gekocht omdat "ze het niet meer redden". Hij is ook eigenaar van drie hotels in Dublin, Ierland, en een vierde in Limerick.

De huidige voorzitter van Liberty Media Corp nam de beslissing om zijn miljarden dollars in land te steken nadat hij een zomer op een familieboerderij in Pennsylvania had gewerkt.

Lees ook: huizenbouwers gooien in een razend tempo geld naar kopers om een ​​verkoop te sluiten, zo blijkt uit gegevens

Bell Ranch in New Mexico, een 290.100 hectare grote vlakte bezaaid met mesa's, bergkloven, weiden en een kenmerkende klokvormige berg, was een van zijn eerste belangrijke aanwinsten. Bovendien is Bridlewood Farms in Florida een opmerkelijke troef.

Hij heeft nu de titel van de grootste grondbezitter in de VS, voorbij Ted Turner, met een totaal van 2,2 miljoen hectare aan gewassen, boerderijen en bossen.

Malone merkte in een CNBC-interview op dat behoud zijn belangrijkste motivatie was om land te kopen, en hij is van plan meer te kopen. Hij zei dat zijn eigendommen dienen als een betrouwbare bron van inkomsten en een solide bescherming tegen inflatie.

Over een hedge tegen inflatie gesproken, wist u dat u slechts $ 100 kunt investeren in huurwoningen om een ​​passief inkomen te verdienen en een vermogen op lange termijn op te bouwen? Hier leest u hoe u nu kunt meedoen.

"Het behoud van land is belangrijk", zei de miljardair. "Dat was een virus dat ik van Ted Turner kreeg."

Verhaal gaat verder

Hij vervolgde, "het bosbouwgedeelte ervan in het noordoosten is een behoorlijk goede business, met een zeer laag rendement op kapitaal, maar zeer stabiel en goed te benutten," zei Malone. "En we denken dat het op de lange termijn een goede inflatiebescherming zal bieden. Dat is eigenlijk de motivatie daar. Het leek me gewoon een goede zaak om te doen."

Lees verder: Amerikaanse regering steunt voor het eerst hypotheken van meer dan $ 1 miljoen nu huizenprijzen recordhoogte bereiken

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

© 2022 Benzinga.nl. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.