Voorraadverhuizers buiten kantooruren: GameStop, Rent the Runway, C3.ai en meer

08 Dec 2022

Voorraadverhuizers buiten kantooruren: GameStop, Rent the Runway, C3.ai en meer

GameStop (GME): de winkelier miste zowel de bovenste als de onderste regel omdat de verkoop daalde tijdens een vertraging van het gamen. De netto-omzet in het derde kwartaal van $ 1,19 miljard was 8,5% lager dan een jaar geleden, gedreven door een daling van 19% in de softwareverkoop. GameStop rapporteerde in het derde kwartaal een verlies van $ 94,7 miljoen, het zevende kwartaalverlies op rij. De voorraad bedroeg $ 1,13 miljard, vergeleken met $ 1,14 miljard een jaar geleden. Aandelen stegen maar liefst 4% tijdens uitgebreide handel op woensdag.

Rent the Runway (RENT): Het bedrijf verhoogde zijn omzetprognose voor het hele jaar, waardoor de aandelen in de verlengde handel met maar liefst 22% stegen. Rent the Runway ziet een omzet van $ 293 miljoen tot $ 295 miljoen, wat de schatting van analisten van $ 288,3 miljoen overtreft. CEO Jennifer Hyman merkte in het persbericht op dat het herstructureringsplan van het bedrijf 'substantieel voltooid' was en zich in de toekomst zal richten op 'substantieel verbeteren van de cash burn'.

C3.ai (AI): De AI-softwareleverancier rapporteerde beter dan verwachte inkomsten en inkomsten voor het derde kwartaal en bevestigde zijn omzetprognose voor het hele jaar van $ 255 miljoen tot $ 270 miljoen. De omzet voor het kwartaal steeg met 7,1% ten opzichte van een jaar geleden, gedreven door een stijging van 26% in de verkoop van abonnementen. Aandelen waren na uren weinig veranderd.

De Duckhorn Portfolio (NAPA): Aandelen stegen met 3% in uitgebreide handel nadat de netto-omzet en winst van de wijnmaker in het fiscale eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen. De omzet voor het kwartaal was $ 108,2 miljoen, een stijging ten opzichte van $ 104,2 miljoen een jaar geleden. De nettowinst was $ 19,8 miljoen, tegenover $ 21,3 miljoen een jaar geleden.

Duckhorn merkte ook op dat CFO Lori Beaudoin in het voorjaar van 2023 zal aftreden na meer dan 13 jaar bij het bedrijf.

Klik hier voor de nieuwste trending aandelenkoersen van het Yahoo Finance-platform

Klik hier voor het laatste beursnieuws en diepgaande analyses, inclusief gebeurtenissen die aandelen in beweging brengen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Download de Yahoo Finance-app voor Apple of Android

Volg Yahoo Finance op Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn en YouTube