Michael Burry ziet een recessie opdoemen, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om in deze 2 aandelen te kopen

08 Dec 2022

Michael Burry ziet een recessie opdoemen, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om in deze 2 aandelen te kopen

Bezorgd over het vooruitzicht van een recessie volgend jaar? Nou, dat klinkt als een mild scenario, als we uitgaan van de prognose van Michael Burry.

De belegger wiens beroemde weddenschap tegen de Amerikaanse huizenmarkt werd gedocumenteerd in "The Big Short", denkt dat er mogelijk een 'meerjarige recessie' in het verschiet ligt - en een die ernstiger is dan momenteel wordt verwacht. Deze verklaring volgt op eerdere waarschuwingen met betrekking tot de economie, zoals de voorspelling van vorig jaar dat de 'moeder van alle crashes' eraan komt, terwijl onlangs ook werd gesuggereerd dat de slechte tijden die voor ons liggen die van de Grote Recessie zelfs zouden kunnen overtreffen.

Oké, dus we kunnen gerust zeggen dat Burry niet al te optimistisch is over de toestand van de economie en waar die naartoe gaat. Dat gezegd hebbende, heeft Burry er niet van weerhouden om aandelen in te slaan waarvan hij denkt dat ze sterk genoeg zijn om de dreigende recessie te weerstaan.

We hebben twee van zijn recente aankopen gevolgd en de TipRanks-database gebruikt om erachter te komen of de analisten van Street het erover eens zijn dat deze namen een veilige haven bieden in moeilijke tijden. Hier zijn de details.

De GEO Groep (GEO)

Denk Burry dat de komende recessie een zegen zal zijn voor privégevangenissen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg? De eerste door Burry onderschreven naam die we zullen bekijken, is GEO Group - het op een na grootste particuliere gevangenisbedrijf ter wereld.

De specialiteit van het bedrijf zijn beveiligde faciliteiten - gevangenissen (maximum, medium en minimum), verwerkingscentra, evenals 'gemeenschapscorrecties'-centra en faciliteiten voor geestelijke gezondheidszorg en residentiële behandeling - al deze bezit, huurt en exploiteert het. Het bedrijf biedt ook toonaangevende bewakingsdiensten en rehabilitatie- en reïntegratiediensten na vrijlating.

Eind vorig jaar bood GEO gemeenschapstoezichtdiensten aan meer dan 250.000 overtreders en beklaagden in voorarrest, waaronder meer dan 150.000 mensen met behulp van een verscheidenheid aan technologische hulpmiddelen zoals radiofrequentie, gps en alcoholcontroleapparatuur.

In het laatste financiële overzicht genereerde het bedrijf voor Q3 een omzet van $ 616,7 miljoen, wat neerkomt op een stijging van ~ 11% op jaarbasis en het verslaan van de oproep van Street met $ 10,85 miljoen. AFFO (aangepaste fondsen uit operaties) bereikte $ 0,60, ruim boven de prognose van $ 0,33. Voor de vooruitzichten verhoogde het bedrijf zijn verwachting voor jaarlijkse inkomsten van de eerdere $ 2,35 miljard tot ongeveer $ 2,36 miljard.

Verhaal gaat verder

Kijkend naar Burry's activiteiten, verhoogde hij in het derde kwartaal zijn belang in het bedrijf aanzienlijk - met meer dan 300%. Burry kocht 1.517.790 aandelen, momenteel iets minder dan $ 18 miljoen waard.

Burry is niet de enige die vertrouwen uitstraalt. Noble-analist Joe Gomes scant de Q3-afdruk en prijst de prestaties van het bedrijf.

"GEO Group voldoet nog steeds aan de richtlijnen voor bijna alle belangrijke financiële maatregelen of overtreft deze", schreef Gomes. “Aanhoudend sterke prestaties van de business units resulteerden in een van de hoogste kwartaalrendementen voor topline-inkomsten en een nieuw record voor kwartaalrendementen ooit voor aangepaste EBITDA. We zijn van mening dat deze financiële prestaties, in het licht van contractbeëindigingen en een algeheel uitdagende werkomgeving, spreken over de kracht van de gediversifieerde bedrijfssegmenten van het bedrijf."

"We blijven geloven dat GEO-aandelen een gunstige risico/opbrengst-situatie vertegenwoordigen", vatte Gomes samen.

Berenmarkt, zegt u? Niet voor dit aandeel. De aandelen zijn year-to-date met 53% gestegen. Het koersdoel van Gomes van $ 15 maakt echter ruimte voor extra winsten van 26% in het komende jaar. Daartoe geeft de analist GEO-aandelen een Outperform-rating (d.w.z. Koop). (Klik hier om het trackrecord van Gomes te bekijken)

Net als de enige andere analist die momenteel de voortgang van dit bedrijf volgt. Gecombineerd claimt het aandeel een gematigde koopconsensusbeoordeling, ondersteund door een gemiddeld doel van $ 14,50. Dit cijfer impliceert een aandelenwaardering van ~26% over een jaar. (Zie GEO-aandelenprognose op TipRanks)

CoreCivic Inc. (CXW)

Het lijkt erop dat er een patroon aan het ontstaan ​​is voor wat Burry denkt dat goede investeringskeuzes zijn om bescherming te bieden tegen een zware recessie. CoreCivic is een ander bedrijf dat actief is op het gebied van privégevangenissen en detentiecentra.

Met het oog op 2021 trad CoreCivic op als eigenaar en beheerder van 46 correctionele en detentiecentra, 26 residentiële terugkeercentra en bezat 10 panden voor verhuur aan derden. Niet onbekend met de controverses rond de particuliere gevangenisindustrie (het aannemen van ondermaats personeel, het overdrijven aan het lobbyfront), voorheen bekend als de Corrections Corporation of America (CCA), veranderde het bedrijf in oktober 2016 in CoreCivic.

CoreCivic heeft begin november haar resultaten over het derde kwartaal vrijgegeven. De omzet bedroeg $ 464,2 miljoen, een bescheiden daling van 1,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De aangepaste FFO van het bedrijf van $ 0,29 per aandeel bleef ook achter bij de consensusschattingen van $ 0,32 per aandeel.

Toch moet Burry onder de indruk zijn van het bedrijf. Hij kocht 724.895 CXW-aandelen in Q3, wat neerkomt op een nieuwe positie. Deze zijn nu meer dan $ 9,3 miljoen waard.

In navolging van Burry's sentiment is Jay McCanless van Wedbush een CXW-fan en legt hij uit waarom hij denkt dat de Q3-print een beetje zacht was. McCanless legt ook de bullish thesis voor het bedrijf neer.

"De arbeidsmarkt blijft krap voor CXW en het bedrijf heeft hogere dan normale niveaus van bonussen en aanmoedigingspremies moeten uitbetalen om personeel te behouden", schreef McCanless. “We zijn echter van mening dat een deel van deze incrementele kosten tijdelijk van aard is en dat de arbeidsmarkt na verloop van tijd zou moeten versoepelen, vooral als we in een meer uitgesproken recessie terecht zouden komen. We verwachten dat deze aanloopkosten uiteindelijk zullen worden gecompenseerd door hogere inkomsten, aangezien de bezettingsgraad in de loop van de tijd naar pre-pandemische niveaus evolueert. Het bedrijf verminderde zijn algehele nettoschuldsaldo met $ 109,1 miljoen in het kwartaal, inclusief opportunistische terugkoop op de open markt gezien de noodlijdende obligatiemarkten."

Hiertoe beoordeelt McCanless CXW-aandelen als een Outperform (d.w.z. Buy) terwijl zijn koersdoel van $ 15 suggereert dat de aandelen de komende maanden ~18% hoger zullen stijgen. (Klik hier om het trackrecord van McCanless te bekijken)

Slechts één andere analist heeft zich onlangs aangemeld met een CXW-review en die zijn ook positief, waardoor het aandeel een Moderate Buy-consensusbeoordeling krijgt. (Zie CXW-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.