Ik ben eindelijk met pensioen! Wat gebeurt er nu met mijn 401 (k)?

08 Dec 2022

Ik ben eindelijk met pensioen! Wat gebeurt er nu met mijn 401 (k)?

Na uw pensionering kunt u beginnen met het opnemen van het geld dat u in de loop der jaren heeft opgebouwd in uw 401(k). Er zijn echter een aantal regels die van toepassing zijn op de 401 (k) -uitkeringen van gepensioneerden. Om boetes te voorkomen, moet u bijvoorbeeld in de meeste gevallen wachten tot na de leeftijd van 59,5 jaar voordat u met pensioen gaat en begint met het opnemen van geld. Op elke leeftijd zijn gepensioneerden federale inkomstenbelasting verschuldigd op uitkeringen van reguliere 401 (k) -rekeningen, hoewel Roth 401 (k) -uitkeringen aan belasting ontsnappen. Een andere regel is dat gepensioneerden na de leeftijd van 70,5 of 72 jaar, afhankelijk van wanneer ze zijn geboren, elk jaar verplichte minimale uitkeringen van hun 401 (k) -plannen moeten nemen. Een financieel adviseur kan u helpen beslissen hoe u uw pensioenfondsen kunt aanboren.

Basisprincipes van 401(k)-distributies

Als uw werkgever een 401(k)-pensioenplan aanbiedt, kunt u daaraan bijdragen met inkomsten vóór belastingen terwijl u werkt en waardevolle belastingaftrek krijgen. Veel werkgevers matchen uw bijdragen, wat een pensioenspaarplan aanzienlijk kan stimuleren. Beleggingswinsten uit activa in een 401(k) accumuleren ook belastingvrij.

Echter, zoals de meeste zaken met betrekking tot belastingheffing, moet u veel regels volgen bij het opnemen van een 401(k). De IRS moedigt het volgen van deze regels aan door boetes op te leggen voor overtredingen. Sommige boetes kunnen uitzonderlijk zwaar zijn, dus het loont voor iemand die overweegt met pensioen te gaan om van tevoren de regels voor geld opnemen van 401(k)-rekeningen te begrijpen.

Hoe 401(k)-distributies werken

De werking van 401(k)-distributies is over het algemeen eenvoudig, hoewel de details per plan kunnen verschillen. Gewoonlijk kan een 401(k)-eigenaar eenvoudig inloggen op zijn online account en geld overmaken naar zijn betaal- of andere uitgavenrekening. Een andere optie is om de planbeheerder te schrijven, te bellen of te bezoeken en een cheque aan te vragen. U kunt een uitkering in één keer ineens doen of in periodieke kleinere bedragen.

U bent nog steeds inkomstenbelasting verschuldigd over uitkeringen nadat u met pensioen bent gegaan, en plannen houden deze belastingen niet in wanneer accounteigenaren om uitkeringen vragen. Het is dus een goed idee om een ​​deel van het opgenomen bedrag opzij te zetten om belasting te betalen. En als je eenmaal verder bent dan de basismechanica, wordt het ingewikkelder. Uw leeftijd is een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden.

Verhaal gaat verder

Leeftijdsoverwegingen met 401(k)-verdelingen

Een 401(k)-plan kan een krachtige hulp zijn voor pensioenspaarders, maar ze werken het beste als u niet van plan bent lang voor de traditionele pensioenleeftijd te stoppen met werken. Dat komt omdat opnames van een 401(k) genomen vóór de leeftijd van 59,5 jaar meestal onderworpen zijn aan een boete van 10% bovenop de reguliere inkomstenbelastingen die worden opgelegd aan alle reguliere 401(k) opnames.

Om de boete van 10% te vermijden, moet u niet opnemen vóór de leeftijd van 59,5 jaar. Als u vóór 59,5 jaar geld opneemt, kunt u zowel boetes als belastingen vermijden door het volledige opgenomen bedrag binnen 60 dagen over te hevelen naar een andere pensioenrekening.

Als u werkloos bent, geldt een uitzondering op de boete van 10%. Als u uw baan verliest, kunt u zich mogelijk zonder boete terugtrekken uit uw 401(k) zodra u 55 jaar oud bent. Een paar andere uitzonderingen, zoals arbeidsongeschiktheid, kunnen u ook de boete laten vermijden wanneer u zich terugtrekt vóór 59,5 jaar.

p>

Vereiste minimale distributies

hoe werkt een 401k wanneer u met pensioen gaat

Naast het beïnvloeden van wanneer u uitkeringen zonder boete kunt ontvangen, speelt leeftijd later een rol. Als u na 1 juli 1949 bent geboren, moet u na uw 72e elk jaar de vereiste minimale uitkeringen (RMD's) van uw 401 (k) nemen. Mensen die vóór die datum zijn geboren, moeten op 70,5-jarige leeftijd met RMD's beginnen. U moet RMD's nemen wanneer u de opgegeven leeftijd bereikt, zelfs als u nog niet met pensioen bent.

De jaarlijkse bedragen aan RMD's worden over het algemeen berekend om de volledige inhoud van uw 401(k) aan het einde van uw verwachte levensduur te verdelen. Deze opnames zijn verplicht, met zware straffen voor niet-naleving. Als u niet het volledige bedrag van de RMD op de vervaldatum opneemt, kan de IRS een boete opleggen die gelijk is aan 50% van de uitkering die u had moeten nemen.

Het komt erop neer

hoe werkt een 401k als u met pensioen gaat

Er zijn een aantal regels die bepalen hoe gepensioneerden uitkeringen van hun 401(k)-rekeningen moeten ontvangen. Om een ​​boete van 10% te vermijden, moeten ze over het algemeen wachten tot na het bereiken van de leeftijd van 59,5 jaar of, als ze werkloos zijn, tot de leeftijd van 55 jaar. Ook moeten ze beginnen met het nemen van de vereiste minimumuitkeringen elk jaar, vanaf het jaar dat ze 70,5 worden als ze geboren zijn vóór 1 juli 1949 , en 72 jaar indien geboren na die datum. Het niet innemen van een RMD-blikje wordt bestraft met een zware straf die gelijk is aan de helft van het bedrag dat had moeten worden uitgedeeld.

Pensioentips

Een financieel adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van uw mogelijkheden om met pensioen te gaan van een 401(k). Het vinden van een gekwalificeerde financieel adviseur hoeft niet moeilijk te zijn. De gratis tool van SmartAsset koppelt u aan maximaal drie financiële adviseurs die uw regio bedienen, en u kunt uw adviseur-matches gratis interviewen om te beslissen welke de juiste voor u is. Als u klaar bent om een ​​adviseur te vinden die u kan helpen uw financiële doelen te bereiken, ga dan nu aan de slag.

U kunt lezen hoeveel geld u nodig heeft voor een veilig pensioen met behulp van de pensioencalculator van SmartAsset. Deze gratis online tool houdt rekening met waar u woont, hoeveel u verdient, uw geboortejaar, wanneer u van plan bent socialezekerheidsuitkeringen te gaan gebruiken en andere factoren om u te vertellen hoeveel inkomen u nodig heeft om comfortabel te leven nadat u stopt met werken.

Fotocredit: ©iStock.com/g-stockstudio, ©iStock.com/shapecharge, ©iStock.com/Luke Chan

Het bericht Hoe werkt een 401(k) als u met pensioen gaat? verscheen voor het eerst op SmartAsset Blog.