'Dit is crypto-extinctie': Peter Schiff voorspelde de financiële crash van 2008 - nu ziet hij de totale vernietiging van digitale valuta's zeer binnenkort. Hij houdt in plaats daarvan van deze 3 activa

08 Dec 2022

'Dit is crypto-extinctie': Peter Schiff voorspelde de financiële crash van 2008 - nu ziet hij de totale vernietiging van digitale valuta's zeer binnenkort. Hij houdt in plaats daarvan van deze 3 activa

'Dit is crypto-extinctie': Peter Schiff voorspelde de financiële crash van 2008 - nu ziet hij de totale vernietiging van digitale valuta's zeer binnenkort. In plaats daarvan houdt hij van deze 3 activa

Met de enorme terugval in cryptocurrency-prijzen en de ineenstorting van crypto-uitwisseling FTX, haalt de term "cryptowinter" nu de krantenkoppen.

Maar Peter Schiff, CEO en chief global strategist bij Euro Pacific Capital, gelooft niet dat dit een juiste term is om de situatie te beschrijven.

“Dit is geen #crypto-winter. Dat betekent dat de lente eraan komt. Dit is ook geen crypto-ijstijd, want zelfs daar kwam na een paar miljoen jaar een einde aan”, schrijft hij in een tweet. "Dit is crypto-extinctie."

Dat is een ernstige waarschuwing. Maar het is niet de eerste keer dat Schiff aan de bel trekt.

Mis het niet

Mitt Romney zegt dat een miljardairsbelasting een grote vraag naar dit fysieke bezit zal veroorzaken - stap nu in voor de zwerm superrijken

'Hou je geld vast': Jeff Bezos gaf een financiële waarschuwing en zegt dat je misschien moet nadenken over het kopen van een 'nieuwe auto, koelkast of wat dan ook' - hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

De Amerikaanse dollar heeft sinds 1971 98% van zijn koopkracht verloren - bescherm uw nestei met pensioen met dit stabiele alternatief

Vorig jaar, toen bitcoin $50.000 bereikte en het opwaartse momentum niet te stoppen leek, zei hij: "Hoewel een tijdelijke beweging naar $100.000 mogelijk is, is een permanente beweging naar nul onvermijdelijk."

Als u dezelfde mening deelt, wilt u waarschijnlijk weten waar Schiff zijn toevlucht zoekt op deze lelijke markt.

Aangezien Euro Pacific Asset Management zijn laatste 13F-aangifte heeft gepubliceerd - een rapport dat institutionele vermogensbeheerders elk kwartaal indienen om hun posities bekend te maken - laten we eens kijken naar enkele opvallende thema's in de portefeuille van Schiff.

Goud

Schiff is al lang fan van het gele metaal.

“Het probleem met de dollar is dat het geen intrinsieke waarde heeft”, zei hij ooit. "Goud slaat zijn waarde op en je kunt altijd meer voedsel kopen met je goud."

Toen Schiff tweette over het uitsterven van cryptovaluta, zei hij zelfs dat goud "weer zal stijgen om een ​​nieuw soort door activa gedekte crypto's te leiden."

Zoals altijd brengt hij zijn geld op de plaats van zijn mond.

Op 30 september had Euro Pacific Asset Management 1,655 miljoen aandelen Barrick Gold (GOLD), 431.952 aandelen Agnico Eagle Mines (AEM) en 317.495 aandelen Newmont (NEM).

Verhaal gaat verder

In feite was Barrick de grootste participatie van het bedrijf, goed voor 6,8% van de portefeuille. Agnico en Newmont waren respectievelijk de derde en zesde grootste holdings.

Goud kan niet uit de lucht worden gedrukt, zoals fiatgeld, en de status van veilige haven betekent dat de vraag doorgaans toeneemt in tijden van onzekerheid.

Als de goudprijs stijgt, zullen mijnwerkers zoals Newmont, Barrick en Agnico waarschijnlijk grotere winsten maken.

Recessiebestendige inkomensaandelen

Dividendaandelen bieden beleggers een geweldige manier om een ​​passieve inkomstenstroom te verdienen, maar sommige kunnen ook worden gebruikt als bescherming tegen recessies.

Voorbeeld: de op één na grootste participatie in Euro Pacific is sigarettengigant British American Tobacco (BTI), goed voor 5,3% van de portefeuille.

De maker van Kent and Dunhill-sigaretten keert driemaandelijkse dividenden uit van 74 cent per aandeel, wat het aandeel een aantrekkelijk jaarlijks rendement van 7,0% oplevert.

Meer lezen: 10 beste investerings-apps voor 'once-in-a-generation'-kansen (zelfs als u een beginner bent)

Het fonds van Schiff bezit ook ruim 157.766 aandelen van Philip Morris International (PM), een andere tabakskoning met een dividendrendement van 5,0%. De sigarettenproducent van Marlboro is het op zeven na grootste belang van Euro Pacific met een portefeuilleweging van 3,5%.

De vraag naar sigaretten is zeer inelastisch, wat betekent dat grote prijsveranderingen slechts kleine veranderingen in de vraag veroorzaken - en dat de vraag grotendeels immuun is voor economische schokken.

Als u vertrouwd bent met beleggen in zogenaamde sin-aandelen, zijn British American en Philip Morris misschien de moeite waard om verder te onderzoeken.

Landbouw

Als het gaat om verdedigen, is er één recessiebestendige sector die niet over het hoofd mag worden gezien: de landbouw.

Het is eenvoudig. Wat er ook gebeurt, mensen moeten nog steeds eten.

Schiff praat niet zozeer over landbouw als wel over edele metalen, maar Euro Pacific bezit wel 124.818 aandelen van kunstmestproducent Nutrien (NTR).

Als een van 's werelds grootste leveranciers van landbouwgrondstoffen en -diensten, heeft Nutrien een solide positie, zelfs als de economie een grote neergang doormaakt. In de eerste negen maanden van 2022 genereerde het bedrijf een record nettowinst van $ 6,6 miljard.

Nutrien-aandelen zijn in 2022 met ongeveer 2% gestegen, in schril contrast met de dubbelcijferige daling van de S&P 500 year-to-date.

Gezien de onzekerheden waarmee de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd, kan investeren in de landbouw risicomijdende beleggers gemoedsrust geven.

Wat nu te lezen

Amerikanen betalen bijna 40% meer aan woningverzekeringen in vergelijking met 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

Je zou de huisbaas kunnen zijn van Walmart, Whole Foods en Kroger (en op kwartaalbasis forse inkomsten uit de supermarkt kunnen verzamelen)

Uw geld is afval: hier zijn 4 eenvoudige manieren om uw geld te beschermen tegen gloeiende inflatie (zonder een beursgenie te zijn)

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.