'Defensie is de naam van het spel': Jefferies stelt 2 hoogrentende dividendaandelen voor - waaronder een met een rendement van 13%

08 Dec 2022

'Defensie is de naam van het spel': Jefferies stelt 2 hoogrentende dividendaandelen voor - waaronder een met een rendement van 13%

De achtbaanrit op de aandelenmarkt gaat door en aandelen zijn deze week over de hele linie gedaald. De S&P 500 is 3,5% gedaald en de Dow verloor zo'n 870 punten. De marktdaling werd gevoed door onzekerheid; recente economische gegevens zijn onverwacht positief, en het vertroebelt de prognose voor het rentebesluit van de Fed volgende week.

De dubbele mandaten van de centrale bank, om de inflatie te beteugelen en de werkloosheid te matigen, staan ​​vaak haaks op elkaar, en met een hoge inflatie en een lage werkloosheid is het moeilijk te weten wat te verwachten.

De logische stap op dit moment, voor beleggers die in aandelen willen blijven, is een stap naar defensieve acties. Dat is de stelling achter de recente notitie van Jefferies aandelenstrateeg Steven DeSanctis. Hij merkte op: "We waren verheugd om een ​​wending te zien in het sentiment ten opzichte van High Yield... Defensie is de naam van het spel tegenwoordig."

Met dit in gedachten hebben de analisten van Jefferies twee aandelen uitgekozen met een hoog dividendrendement, waaronder een die maar liefst 13% uitbetaalt, aangezien de juiste stappen vooruit gaan. Dit zijn de traditionele defensieve tactieken, omdat ze zorgen voor een stabiel rendement en met betrouwbare dividenden die ver boven het gemiddelde uitkomen, kunnen ze ook de inflatie verslaan.

Door de TipRanks-database te openen, onderzoeken we de details achter deze tickers om erachter te komen waarom ze nog meer aantrekkelijk zijn om te kopen.

Global Ship Lease (GSL)

Het eerste dividendaandeel waar we naar kijken is Global Ship Lease, een onafhankelijke eigenaar-exploitant in de wereldwijde scheepvaartindustrie, met een vloot van 65 kleine tot middelgrote containerschepen, de werkpaarden van de wereldhandelsroutes over de oceaan. Deze scheepstypen vervoeren vrijwel elk type lading en maken meer dan 70% uit van het wereldwijde containervervoer. Global Ship chartert over het algemeen zijn schepen en ontvangt een inkomstenstroom uit dagelijkse leasetarieven gedurende de contractperiode van elk schip. Aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar had het bedrijf chartercontracten ter waarde van $ 2,2 miljard, met een gemiddelde looptijd van 2,9 jaar.

Verhaal gaat verder

Begin november maakte GSL zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekend en boekte winst op zowel de top als de bottom line. De totale omzet bedroeg $ 172,5 miljoen, een stijging van 11,6% ten opzichte van het tweede kwartaal – en een stijging van 24,4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze top-line resultaten maken deel uit van een sterke trend in 2022 naar hogere inkomsten; voor de negen maanden eindigend op 30 september zag het bedrijf een omzetstijging van 63% op jaarbasis.

Uiteindelijk vertegenwoordigde het netto inkomen van $92 miljoen een stijging van 41% op jaarbasis. Het netto-inkomen beschikbaar voor gewone aandeelhouders werd gerapporteerd op $ 89,6 miljoen, een stijging van 42% op jaarbasis. Per aandeel was de winst per aandeel van $ 2,44 41% hoger dan de $ 1,73 gerapporteerd in 3Q21.

Deze solide winsten ondersteunden het dividend van het bedrijf, dat werd vastgesteld op 37,5 cent per gewoon aandeel en werd uitbetaald op 2 december. In dit tempo komt het dividend op jaarbasis uit op $ 1,50 per aandeel en levert het een rendement op van 9,2%. Dit rendement is meer dan 4x hoger dan het gemiddelde gevonden onder S&P-genoteerde bedrijven, en is 1,5 punt hoger dan het laatst gerapporteerde inflatiepercentage.

Jefferies' 5-sterrenanalist Omar Nokta is onder de indruk van de prestaties van GSL in de afgelopen maanden en schrijft: “Het bedrijf bevindt zich in een zeer solide positie met een aanzienlijke omzetachterstand, die tijdens het kwartaal werd versterkt door de vaststelling van 10 schepen op termijncharters. , en heeft veel flexibiliteit in de toekomst... Met een conservatieve en gedisciplineerde aanpak zien we dat GSL over voldoende flexibiliteit beschikt om te profiteren van kansen die zich waarschijnlijk in de toekomst zullen voordoen..."

Het rendement is naar onze mening aantrekkelijk, aangezien de uitbetaling slechts een vierde van de lopende vrije kasstroom van het bedrijf vertegenwoordigt. Het management kocht in september en oktober ook $ 15,1 miljoen van zijn uitstaande aandelen terug”, voegde de analist toe.

Hiertoe stelt Nokta hier een koopadvies in, samen met een koersdoel van $ 25, wat ruimte impliceert voor een aandelenstijging van ~55% op de tijdlijn van één jaar. Op basis van het huidige dividendrendement en de verwachte prijsstijging heeft het aandeel een potentieel totaalrendementsprofiel van ~64%. (Klik hier om het trackrecord van Nokta te bekijken)

Nu kijkend naar de rest van de straat, andere analisten zijn op dezelfde pagina. Met 3 Buys en geen Holds of Sells, is het woord op straat dat GSL een Strong Buy is. Het aandeel heeft een gemiddeld koersdoel van $ 32,67 en een aandelenkoers van $ 16,15, voor een eenjarig opwaarts potentieel van ~102%. (Zie GSL-aandelenprognose op TipRanks)

Chesapeake Energie (CHK)

Nu gaan we kijken naar de energie-industrie, waar Chesapeake een large-cap speler is in de sector van de exploratie en ontwikkeling van koolwaterstoffen. Het bedrijf is actief in Noord-Amerika en heeft grote activa in verschillende van de meest productieve aardgasregio's van Noord-Amerika, waaronder de Texas Eagle Ford-formatie, de Marcellus-schalie van Pennsylvania en vooral de Haynesville-formatie van Louisiana. Eind vorig jaar waren de bevestigde reserves van Chesapeake voornamelijk in aardgas, namelijk 69%, maar omvatten ook aanzienlijke hoeveelheden aardgasvloeistoffen (8%) en aardolie (23%).

Chesapeake's sterke basis in real-life activa ondersteunt de solide financiële resultaten van het bedrijf. Zowel de omzet als de winst zijn sinds het tweede kwartaal van vorig jaar in stijgende lijn; in het 3Q22-rapport, het laatste dat werd uitgebracht, rapporteerde het bedrijf meer dan $ 4,1 miljard aan totale inkomsten. Cash from operations bedroeg meer dan $1,3 miljard, en de nettowinst van $883 miljoen betekende een winst per aandeel van $6,12. Op aangepaste basis leidden de inkomsten van $ 730 miljoen tot een aangepaste verwaterde winst per aandeel van $ 5,06, een stijging van 112% ten opzichte van 3Q21.

Van bijzonder belang voor investeerders, omdat het rechtstreeks het dividendbeleid van het bedrijf ondersteunt, rapporteerde Chesapeake een kwartaalrecord in vrije kasstroom in het derde kwartaal van $ 773 miljoen. Chesapeake slaagde erin dit eindresultaat te behalen, zelfs toen het tijdens het kwartaal $ 1,9 miljard aan aandeelhouders teruggaf, door een combinatie van terugkoop van eigen aandelen en dividendbetalingen.

Het laatst gedeclareerde dividend, zowel reguliere als aanvullende betalingen meegerekend, bedroeg in totaal $ 3,16 en werd op 1 december uitbetaald. Bij de huidige betaling komt het dividend op jaarbasis uit op $ 12,64 per gewoon aandeel en het rendement is een indrukwekkende 13,4%. Het is een zeldzaam aandeel dat in totaal meer dan 6x het gemiddelde dividend uitkeert.

In zijn berichtgeving over Chesapeake voor Jefferies ziet Lloyd Byrne, een andere vijfsterrenanalist van Jefferies, verschillende redenen voor aanhoudend optimisme over het aandeel. aandeelhoudersrendement en voortdurende vooruitgang op het gebied van Haynesville-strategie... CHK heeft een solide en evenwichtig raamwerk voor aandeelhoudersrendement. Voor '22 zal CHK ~ $ 2,3 miljard teruggeven, of ~ 17% van de huidige marktkapitalisatie."

"We denken dat het bedrijf op opportunistische wijze basis/hedges/fysieke contracten met vaste verschillen aan hun profiel voor 2023 zal blijven toevoegen, om het rendement in een waarschijnlijk volatiele gasmarkt te helpen beschermen", voegde de analist toe.

Voor de toekomst geeft Byrne CHK een koopadvies, met een koersdoel van $150, wat wijst op een stijging van ~56% in de komende 12 maanden. (Klik hier om Byrne's staat van dienst te bekijken)

Over het algemeen heeft Chesapeake 6 recente beoordelingen van de analisten van Street opgepikt, waaronder 5 Buys tegen een enkele Hold - voor een Strong Buy-consensusbeoordeling voor de aandelen. Het aandeel heeft een huidige handelsprijs van $ 146,33, wat een opwaarts potentieel van 53% over een jaar suggereert. (Zie CHK-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor dividendaandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de genoemde analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.