De Fed zal naar verwachting de rente vóór 2023 opnieuw verhogen. Als u op zoek bent naar een nieuwe cd, wilt u misschien wachten

08 Dec 2022

De Fed zal naar verwachting de rente vóór 2023 opnieuw verhogen. Als u op zoek bent naar een nieuwe cd, wilt u misschien wachten

Nu de inflatie nog steeds op een historisch hoog niveau staat, kunnen consumenten nog een renteverhoging van de Fed zien voordat 2022 ten einde loopt.

Het Federal Open Market Committee houdt gedurende het jaar acht regelmatig geplande vergaderingen - de laatste vergadering van dit jaar vindt plaats op 13 en 14 december.

"We moeten de rente verhogen tot een niveau dat voldoende restrictief is om de inflatie terug te brengen naar 2%", zei voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, vorige maand in een toespraak bij de Brookings Institution. “Er bestaat grote onzekerheid over welk tarief voldoende zal zijn, hoewel er geen twijfel over bestaat dat we substantiële vooruitgang hebben geboekt door onze streefmarge voor de Federal Funds-rente sinds maart met 375 basispunten te verhogen. Zoals onze laatste verklaring na de vergadering aangeeft, verwachten we dat voortdurende verhogingen gepast zullen zijn."

Bekijk deze interactieve grafiek op Fortune.com

Wanneer de Fed de rentetarieven verhoogt, zullen consumenten te maken krijgen met duurdere kosten om een ​​lening af te sluiten, hogere creditcard-JKP's of massale ontslagen binnen bedrijven die de kosten willen verlagen. Aan de andere kant kunnen hogere tarieven spaarders enorm ten goede komen. De APY's van spaarrekeningen stijgen meestal samen met de rente van de federale fondsen.

Degenen die willen profiteren van stijgende rentetarieven voor depositorekeningen, vragen zich misschien af: moet ik nu een depositocertificaat (CD) vastleggen of wachten? Een andere renteverhoging zou kunnen betekenen dat u de hoogst mogelijke APY kunt veiligstellen en uw geld nog sneller kunt laten groeien.

Nu investeren in een cd, of wachten? Een blik op de CD-tarieven van het afgelopen jaar

De CD-tarieven zijn het afgelopen jaar gestaag gestegen en een extra renteverhoging zou deze nog verder kunnen opdrijven. Velen verwachten dat deze trend zich zal voortzetten, dus in een notendop: u moet wachten voordat u uw volgende cd opent.

Bekijk deze interactieve grafiek op Fortune.com

Wat u moet overwegen voordat u een cd opent

Als je verkocht bent door je geld op een cd te zetten, kijk dan rond en vergelijk de tarieven die worden aangeboden bij verschillende banken en kredietverenigingen. Velen bieden CD-opties met hoge opbrengst die soms het nationale gemiddelde kunnen verdubbelen of verdrievoudigen, zo niet meer. En omdat banken de rente vaak direct na een renteverhoging verhogen, kan wachten tot de Fed de volgende stap zet, u aanzienlijke besparingen opleveren.

Verhaal gaat verder

“De tijd om het tempo van de renteverhogingen te matigen, kan al komen tijdens de vergadering van december. Gezien onze vooruitgang bij het aanscherpen van het beleid, is de timing van die matiging veel minder belangrijk dan de vraag hoeveel verder we de rente moeten verhogen om de inflatie onder controle te houden, en hoe lang het nodig zal zijn om het beleid op een restrictief niveau te houden, ' zei Powel. "Het is waarschijnlijk dat voor het herstel van de prijsstabiliteit het beleid enige tijd op een restrictief niveau moet worden gehouden. De geschiedenis waarschuwt sterk voor een voortijdige versoepeling van het beleid. We blijven op koers totdat de klus geklaard is."

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com

Meer van Fortune: de oude hedgefondsbaas van Rishi Sunak betaalde zichzelf dit jaar $ 1,9 miljoen per dag Maak kennis met de 29-jarige leraar met vier diploma's die mee wil doen aan de Grote Berusting home Elon Musk 'wilde Kanye West slaan' nadat hij de swastika-tweet van de rapper als een 'oproep tot geweld' beschouwde