Amazon-CEO zet stempel op bedrijf en promoot vier leiders

08 Dec 2022

Amazon-CEO zet stempel op bedrijf en promoot vier leiders

(Bloomberg) -- Chief Executive Officer van Amazon.com Inc. Andy Jassy heeft vier leidinggevenden benoemd in hogere functies terwijl hij zijn stempel blijft drukken op 's werelds grootste e-commercebedrijf.

Meest gelezen van Bloomberg

Poetin noemt Russische kernwapens afschrikkende factor, zegt oorlogsrisico stijgt

Peruaanse president beschuldigd van staatsgreep na poging om congres te ontbinden

Wees voorzichtig, hier komen de voorspellingen voor 2023

Waarom stopten zoveel Amerikaanse mannen met werken? Sociale status kan de sleutel zijn, zegt onderzoek

Musk Spars met San Francisco over sonde van slaapkamers op Twitter

De benoemingen omvatten drie oude leidinggevenden en een relatieve nieuwkomer. Ze sluiten zich aan bij "Steam", een groep senior leiders die helpen de richting van het bedrijf en zijn investeringsprioriteiten te beïnvloeden. Met de promoties toonde Jassy een toewijding aan streamingdiensten, logistiek en apparaten.

De nieuwe leden zijn:

Steve Boom, vice-president van Amazon Music, die al meer dan tien jaar bij Amazon werkt. Volgens zijn LinkedIn-profiel is Boom een ​​advocaat die technologiemanager is geworden, die rechten heeft gestudeerd aan Harvard en bij verschillende andere technologiebedrijven heeft gewerkt, waaronder Yahoo.

Candi Castleberry, vice-president van wereldwijde diversiteit, gelijkheid en inclusie die vorig jaar werd aangenomen na het aftreden van haar voorganger. Ze bekleedde eerder een vergelijkbare functie bij Twitter.

Udit Madan, vice-president transport bij Amazon, kwam in 2008 bij het bedrijf als software-engineer en klom volgens zijn LinkedIn-profiel door de rangen.

Rob Williams, vice-president van apparaten, heeft een diploma in computertechniek van de Universiteit van Waterloo en kwam in 2013 bij Amazon werken, volgens zijn LinkedIn-profiel.

"Ze zijn stuk voor stuk zeer sterke leiders, spelen een cruciale rol in het bedrijf en illustreren zo veel van onze leiderschapsprincipes in hoe ze elke dag leiden", zei Jassy woensdag in de aankondiging.

Jassy's promotie tot CEO vorig jaar leidde tot een golf van vertrekken bij Steam, waaronder leidinggevenden die bijna hun hele carrière bij het in Seattle gevestigde bedrijf hebben doorgebracht. De meest recente veteraan die zijn vertrek aankondigde, is Amazon-mediachef Jeff Blackburn, die van plan is begin 2023 met pensioen te gaan.

Verhaal gaat verder

De nieuw gevormde Steam zal 27 leden tellen, waaronder vier vrouwen. Amazon is, net als andere grote technologiebedrijven, bekritiseerd vanwege het overwicht van voornamelijk blanke mannelijke leidinggevenden.

(Bijgewerkt met biografische details in de sectie met opsommingstekens.)

Meest gelezen van Bloomberg Businessweek

Airbus komt voor de 737 van Boeing

De cultus van de detailhandelaar is uitgedoofd

China is de wildcard voor wereldwijde inflatie in 2023

De virale lijst die een Yale-professor in een vijand van de Russische staat veranderde

De club met een wachtlijst van 60.000 vrouwen

©2022 Bloomberg L.P.